Havregrynskopper med chokolade og peanutbutter
Disse havregrynskopper med chokolade og peanutbutter er enkle og lækre snacks, der er nemme at lave. Perfekte at have på lager i fryseren til en hurtig snack eller en sød godbid. Du skal kun bruge få ingredienser for at lave dem!
Ingredienser
- 200 g havregryn
- 4 spsk 100% peanutbutter
- 60 g ahornsirup (eller honning)
- 100 g mørk chokolade
- Et nip havsalt
- En håndfuld usaltede peanuts
Udstyr
- Muffinform
Fremgangsmåde
- Bland havregryn, peanutbutter og ahornsirup i en skål, og rør det godt sammen.
- Fordel blandingen i bunden af muffinformene og pres det godt sammen med bagsiden af en ske for at skabe en fast bund.
- Sæt muffinformene med havregrynsbunden i fryseren i cirka 20 minutter.
- Smelt den mørke chokolade over vandbad (au bain-marie). Tag havregrynsbundene ud af fryseren, og hæld et tyndt lag chokolade over hver.
- Drys peanuts og et lille nip havsalt over chokoladelaget.
- Sæt kopperne tilbage i fryseren i mindst en time, så de kan sætte sig.
- Tag dem ud af fryseren cirka 20 minutter før servering for den bedste konsistens.
Tips
- Du kan bruge både silikone- og metalmuffinform.
- Havregrynskopperne kan opbevares i fryseren i 3-4 måneder og tages ud efter behov.
- Sørg for at bruge glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri opskrift.
- Brug vegansk chokolade for at gøre opskriften vegansk.
