Lækre desserterOpskrifter

Havregrynskopper med chokolade og peanutbutter

Disse havregrynskopper med chokolade og peanutbutter er enkle og lækre snacks, der er nemme at lave. Perfekte at have på lager i fryseren til en hurtig snack eller en sød godbid. Du skal kun bruge få ingredienser for at lave dem!

Ingredienser

  • 200 g havregryn
  • 4 spsk 100% peanutbutter
  • 60 g ahornsirup (eller honning)
  • 100 g mørk chokolade
  • Et nip havsalt
  • En håndfuld usaltede peanuts

Udstyr

  • Muffinform

Fremgangsmåde

  1. Bland havregryn, peanutbutter og ahornsirup i en skål, og rør det godt sammen.
  2. Fordel blandingen i bunden af muffinformene og pres det godt sammen med bagsiden af en ske for at skabe en fast bund.
  3. Sæt muffinformene med havregrynsbunden i fryseren i cirka 20 minutter.
  4. Smelt den mørke chokolade over vandbad (au bain-marie). Tag havregrynsbundene ud af fryseren, og hæld et tyndt lag chokolade over hver.
  5. Drys peanuts og et lille nip havsalt over chokoladelaget.
  6. Sæt kopperne tilbage i fryseren i mindst en time, så de kan sætte sig.
  7. Tag dem ud af fryseren cirka 20 minutter før servering for den bedste konsistens.

Tips

  • Du kan bruge både silikone- og metalmuffinform.
  • Havregrynskopperne kan opbevares i fryseren i 3-4 måneder og tages ud efter behov.
  • Sørg for at bruge glutenfri havregryn, hvis du ønsker en glutenfri opskrift.
  • Brug vegansk chokolade for at gøre opskriften vegansk.