Airfryer opskrifterLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Hartig Galette med Svampe

Denne rustikke galette med svampe, bacon og timian er en perfekt forret eller hovedret til middagen. Serveret med en sprød, halvforseglet dejkant, vil denne tærte helt sikkert imponere dine gæster.

Ingredienser

  • 500 g svampe og/eller champignon efter eget valg
  • 2 teskefulde timian
  • 2 små røde løg
  • 150 g bacontern
  • 4 forårsløg
  • En håndfuld rucola
  • 250 g ricotta
  • 75 g revet ost
  • Sort peber
  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • Dej
  • 200 g mel
  • 150 g koldt smør
  • 1 stor æggeblomme
  • 50 ml isvand

Forberedelse

  1. Start med at blande mel i en skål og skær det kolde smør igennem med en kniv. Brug dine fingerspidser til at arbejde det hele sammen, indtil du får en crumbly dej. Pisk den æggeblomme sammen med det kolde vand og tilsæt det til dejen. Ælt hurtigt en kugle og pakk den godt ind i plastfolie. Lad dejen hvile i køleskabet i en halv time.
  2. Skær de røde løg i tynde skiver og forårsløg i ringe. Rens champignon og eventuelle svampe med en børste og skær dem i grove stykker. Steg de rødløg og forårsløg i lidt olie i et par minutter, og tilsæt derefter champignon og svampe. Krydr med sort peber og timian, og steg det hele i 8-10 minutter, indtil det meste af væsken er fordampet. Steg bacontern i en separat pande, indtil de er sprøde, og tilsæt dem derefter til svampeblandingen. Bland ricotta og ost sammen.
  3. Forvarm ovnen til 200 grader. Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud på en let meldrysset overflade. Lav en stor rund plade med en diameter på ca. 30 cm. Skær eventuelle uregelmæssigheder væk. Flyt forsigtigt dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Smør 5 cm af kanten med et lag ricotta og ost. Fordel svampeblandingen med bacon ovenpå og fordel dem jævnt over ricottablandingen. Fold dejen med små folder ind og sæt galetten i ovnen i 25 minutter.
  4. Tag galetten ud af ovnen og fordel rucola over toppen. Server varm.