Grønt­sa­gerLokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Grøntsagsstuvning

Beskrivelse:
Her er en opskrift, der simpelthen ikke kan gå galt. Du kan bruge de grøntsager, du har ved hånden – jo mere farverigt, jo bedre, og selvfølgelig også mere velsmagende.

Ingredienser:

  • 1 spiseskefuld olivenolie
  • 1 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 sød kartoffel
  • 2 gulerødder
  • 1 pastinak
  • Grønne bønner
  • Kikærter
  • 400 ml tomatpuré
  • 1 spiseskefuld brun farin
  • Santa Maria Tellicherry sort peber
  • Santa Maria stensalt
  • 2 spiseskefulde Santa Maria kød krydderi med urter og hvidløg

Fremgangsmåde:

  1. Hæld olivenolie på en dyb pande og steg løg og hvidløg ved middel varme, indtil de er bløde.
  2. Tilsæt grøntsagerne og de grønne bønner.
  3. Rør rundt og lad det simre i cirka 2 minutter.
  4. Tilsæt de konserverede tomater, tomatpuré og kikærter, og bland det hele godt sammen.
  5. Tilsæt sukker og krydderier, rør godt rundt, og lad det simre ved lav varme i cirka 20-30 minutter.
  6. Server med olivenolie og frisk koriander, og tilsæt lidt frisk citronsaft. For ekstra knas kan du tilføje stegt brød eller bolle.