Grøntsagsstuvning
Beskrivelse:
Her er en opskrift, der simpelthen ikke kan gå galt. Du kan bruge de grøntsager, du har ved hånden – jo mere farverigt, jo bedre, og selvfølgelig også mere velsmagende.
Ingredienser:
- 1 spiseskefuld olivenolie
- 1 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 1 sød kartoffel
- 2 gulerødder
- 1 pastinak
- Grønne bønner
- Kikærter
- 400 ml tomatpuré
- 1 spiseskefuld brun farin
- Santa Maria Tellicherry sort peber
- Santa Maria stensalt
- 2 spiseskefulde Santa Maria kød krydderi med urter og hvidløg
Fremgangsmåde:
- Hæld olivenolie på en dyb pande og steg løg og hvidløg ved middel varme, indtil de er bløde.
- Tilsæt grøntsagerne og de grønne bønner.
- Rør rundt og lad det simre i cirka 2 minutter.
- Tilsæt de konserverede tomater, tomatpuré og kikærter, og bland det hele godt sammen.
- Tilsæt sukker og krydderier, rør godt rundt, og lad det simre ved lav varme i cirka 20-30 minutter.
- Server med olivenolie og frisk koriander, og tilsæt lidt frisk citronsaft. For ekstra knas kan du tilføje stegt brød eller bolle.