Gril­l­madGrønt­sa­gerOpskrifter

Grillet Romaine Salat med Appelsin

En lækker og smagfuld ret med grillet romaine salat, en dressing med Ras el Hanout, friske appelsinstykker og sprøde mandler.

Ingredienser

  • 2 mini romaine salathoveder (little gem)
  • 2 appelsiner
  • 1 teskefuld Ras el Hanout (marokkansk krydderiblanding)
  • 1 spsk olivenolie
  • 2 spiseskefulde grofthakkede mandler
  • 4 spiseskefulde muhammara (granatæble-peberfrugt dip)
  • En kvist frisk mynte
  • Et nip salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Bland Ras el Hanout-krydderierne med et nip salt og peber samt olivenolien.
  2. Skær salathovederne i kvarte og pensl dem med krydderolien. Gem den resterende olie til senere.
  3. Varm en grillpande op ved høj varme. Grill salaten på de skårne sider i et par minutter, indtil der dannes flotte grillstriber. Grill dem kort for at bevare sprødheden.
  4. Anret en stor skefuld muhammara på hver tallerken. Læg de grillede salatstykker ovenpå.
  5. Skræl appelsinerne og fjern det hvide lag under skallen. Skær med en skarp kniv appelsinen i fileter, og fordel dem over tallerkenerne.
  6. Drys de hakkede mandler over salaten og dryp med den resterende krydderolie. Pynt med et friskt mynteblad.

Tip

Grill salaten på en grill eller BBQ for en ekstra lækker røget smag.