Grillede Asparges med Parmesan
En lækker kombination af hvide grillede asparges serveret på italiensk vis med Parmesan og soltørrede tomater.
Ingredienser
- 10 hvide asparges
- 50 g Parmesan
- 5 soltørrede tomater
- 2 spiseskefulde olivenolie
- Et nip sort peber
- 2 spiseskefulde pinjekerner
- En håndfuld salatblade
Fremgangsmåde
- Skær de nederste 2 cm af aspargesene, og skræl dem, hvis nødvendigt.
- Kog vand i en gryde og kog aspargesene i ca. 4 minutter, indtil de er let møre. Lad dem dryppe af.
- Varm en grillpande op ved høj varme. Pensl aspargesene med lidt olivenolie og grill dem i et par minutter, indtil de har fine grillstriber.
- Rist imens pinjekernerne gyldne på en tør pande.
- Skær de soltørrede tomater i små stykker.
- Anret de grillede asparges på en tallerken. Dryp lidt god olivenolie over. Riv rigeligt Parmesan over aspargesene, men lad hovederne være fri.
- Fordel de soltørrede tomater og pinjekerner over aspargesene. Krydr med et nip sort peber.
Servering
Server retten med kartoffelmos eller sprøde fritter. Den kan bruges som hovedret eller som en forret med cirka 3 asparges per person.
Tips
- Prøv også at grille aspargesene på en grill eller BBQ for ekstra smag.
- Parmesan indeholder animalsk løbe, så for en vegetarisk version kan du erstatte den med en moden ost med vegetabilsk løbe eller en vegansk ost.
- De fleste modne oste, såsom Parmesan, indeholder meget lidt laktose. Hvis du er laktoseintolerant, kan du vælge en vegansk Parmesan.