Lækre ideer til aftensmadOpskrifter

Gratinerede muslinger med panko

Nyd disse lækre, sprøde gratinerede muslinger med panko, rosmarin og revet ost. En smagfuld og overraskende måde at tilberede muslinger på!

Ingredienser

  • 1 kg muslinger i skal
  • 50 gr panko (japansk rasp, kan købes hos bl.a. Xenos og asiatisk butik)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 kviste rosmarin
  • 75 gr smør (stuetemperatur)
  • 30 gr revet ost
  • 100 ml hvidvin

Udstyr

  • Køkkenmaskine
  • Bradepande

Tilberedning

  1. Kom panko, hvidløg og rosmarin i en køkkenmaskine og hak fint. Tilsæt smørret og den revne ost, og bland godt.
  2. Skyl muslingerne under koldt vand. Hvis der er åbne muslinger, bank dem forsigtigt mod bordet. Hvis de lukker sig, er de gode; ellers smid dem væk. Fjern også tunge eller beskadigede muslinger.
  3. Sæt en stor gryde eller en muslingepande på komfuret, hæld lidt hvidvin i og bring det i kog. Tilsæt muslingerne og læg låg på. Kog muslingerne i cirka 4 minutter. Ryst gryden forsigtigt et par gange. Fjern derefter låget og lad muslingerne dampe af i et minut.
  4. Forvarm grillen (eller ovnen) til 220 grader Celsius.
  5. Fjern én halvdel af muslingeskallerne, og læg muslingerne i en bradepande. Læg lidt af panko-blandingen på muslingerne.
  6. Grill eller bag muslingerne i oven i cirka 5 minutter, indtil de er let gyldne. Lad dem ikke være for længe i ovnen, da de kan blive tørre.