Gratinerede muslinger med panko
Nyd disse lækre, sprøde gratinerede muslinger med panko, rosmarin og revet ost. En smagfuld og overraskende måde at tilberede muslinger på!
Ingredienser
- 1 kg muslinger i skal
- 50 gr panko (japansk rasp, kan købes hos bl.a. Xenos og asiatisk butik)
- 1 fed hvidløg
- 2 kviste rosmarin
- 75 gr smør (stuetemperatur)
- 30 gr revet ost
- 100 ml hvidvin
Udstyr
- Køkkenmaskine
- Bradepande
Tilberedning
- Kom panko, hvidløg og rosmarin i en køkkenmaskine og hak fint. Tilsæt smørret og den revne ost, og bland godt.
- Skyl muslingerne under koldt vand. Hvis der er åbne muslinger, bank dem forsigtigt mod bordet. Hvis de lukker sig, er de gode; ellers smid dem væk. Fjern også tunge eller beskadigede muslinger.
- Sæt en stor gryde eller en muslingepande på komfuret, hæld lidt hvidvin i og bring det i kog. Tilsæt muslingerne og læg låg på. Kog muslingerne i cirka 4 minutter. Ryst gryden forsigtigt et par gange. Fjern derefter låget og lad muslingerne dampe af i et minut.
- Forvarm grillen (eller ovnen) til 220 grader Celsius.
- Fjern én halvdel af muslingeskallerne, og læg muslingerne i en bradepande. Læg lidt af panko-blandingen på muslingerne.
- Grill eller bag muslingerne i oven i cirka 5 minutter, indtil de er let gyldne. Lad dem ikke være for længe i ovnen, da de kan blive tørre.