Gratinerede Blomkål Steaks med Ost og Tomat
Disse lækre gratinerede blomkålsteaks med tomat er den perfekte kombination af sundhed og smag. Blomkålsteaksene er ideelle til et nærende måltid eller som en festlig ret. En simpel opskrift, der ser imponerende ud.
Ingredienser
- 1 mellemstor blomkål
- 4 spiseskefulde revet ost
- Olivenolie
- En knivspids peber og salt
- 2 tomater
- 1 spiseskefuld tomatpure
- 1 rød løg
- 3 fed hvidløg
- 1 teskefuld oregano
- En knivspids chili (efter smag)
- 3 spiseskefulde pinjekerner
- 250 g cherrytomater (med stilk)
- Frisk persille
- 600 g kartoffelmos
- Bagplade med bagepapir
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader.
- Fjern bladene fra blomkålen og rengør den. Skær den derefter i skiver på ca. 3 cm tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Pensl blomkålsskiverne med olivenolie og drys med peber og salt. Bag dem i ca. 10 minutter i oven.
- Hak den røde løg og hvidløg fint, og skær tomaterne i små tern (fjern væsken). Bland løget med tomaterne, tomatpure, hvidløg, oregano og chili (efter smag). Tilsæt pinjekernerne.
- Tag blomkålsteaksene ud af oven og læg tomatblandingen på toppen af dem. Drys med revet ost.
- Læg også cherrytomaterne i et smurt ovnfast fad og dryp med olivenolie, peber og salt. Sæt både blomkålsteaksene og cherrytomaterne i oven og bag i yderligere ca. 12 minutter, indtil osten er smeltet og tomaterne er bløde.
- Forbered eller opvarm kartoffelmosen. Anret på tallerkener ved at lægge kartoffelmosen på midten og smør den let ud med en ske. Læg en gratineret blomkålsteak ved siden af og pynt med et par cherrytomater. Drys med frisk persille og dryp med lidt olivenolie.
Tips
- Har du rester af blomkål? Lav en lækker blomkålssuppe.
- Til en middag med flere retter, brug én blomkålsteak per person. Ved et hovedmåltid kan du servere to per person.
- For et lavkulhydratmåltid, kan du erstatte kartoffelmosen med sellerimos.