Kage opskrifterLokalt køkkenLækre desserterOpskrifterRetter til morgenmad

Græskarkringle pyntet med græskarkerner

Græskarkringle? Noget usædvanligt? Hvis du allerede har prøvet vores opskrift på kringle, bør du prøve denne version næste gang. Græskar, især butternutgræskar, er fantastisk i gærdej. Det giver en smuk gylden farve, gør dejen saftig og blød, og sikrer, at dejen ikke tørrer ud. Smagen af græskar er ikke overvældende, så du kan roligt prøve denne variant.

Græskarkringle fra Sisters Bakery

Ingredienser:

  • 600 g hvedemel (du kan blande med halv grov mel)
  • 130 g smør ved stuetemperatur
  • 5 spsk sukker
  • 5 spsk græskarpuré (opskrift på puré nedenfor)
  • 200 ml mælk
  • 1 tsk salt
  • 1 stor tsk krydderiblanding til peberkager
  • 2 æggeblommer
  • 1 pakke frisk gær
  • Revet skal af en halv citron (øko)
  • 1 æg til pensling
  • 1-2 spsk hakkede græskarkerner

Sådan gør du:

Forberedelse af græskarpuré:

Først laver vi græskarpuré. Den kan laves i forvejen og opbevares i køleskabet i et par dage. Butternut- eller hokkaidogræskar er bedst egnet til puré. Bag græskarret i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter, indtil det er mørt. Skrab indmaden ud og blend det til en glat puré.

Forberedelse af kringlen:

Varm mælken og opløs gæren i den, tilsæt lidt sukker og lad det stå i 5-10 minutter, indtil det skummer. Bland mel, smør, sukker, græskarpuré, æggeblommer, krydderier, citronskal og gærblandingen. Ælt dejen i en røremaskine i mindst 10 minutter. Dejen vil stadig være blød og let klistret. Dæk dejen til og lad den hæve i ca. 2 timer, indtil den er fordoblet i størrelse.

Formning af kringlen:

Vend den hævede dej ud på en meldrysset bordplade, del den i to lige store dele og form dem til kugler. Del hver kugle i flere dele og rul dem til lange stykker. Flet dejen til kringler. Du kan følge en flettemetode efter eget valg.

Bagning:

Læg de flettede kringler på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem hæve igen. Pensl kringlerne med et sammenpisket æg, drys med hakkede græskarkerner og bag dem i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 35 minutter, indtil de er gyldenbrune. Lad dem køle helt af inden servering.

Flere opskrifter på kringler:

  • Klassisk kringle
  • Kvaskringle
  • Makronkringle med valnødder
  • Banan-kringle