Kage opskrifterLækre desserterOpskrifter

Græskarkage med tranebær og chokolade


Ingredienser:

Kategori Ingredienser
Tørre ingredienser 2 kopper hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk natron
½ tsk kanel
¼ tsk ingefær
En knivspids salt
Våde ingredienser 1 kop græskarpuré
⅓ kop rørsukker
½ kop vegetabilsk olie
⅓ kop plantemælk
2 spsk æblecidereddike
Ekstra 6 stykker mørk chokolade
En håndfuld friske eller tørrede tranebær

Fremgangsmåde:

  1. Forvarm ovnen til 180 grader.
  2. Bland de tørre ingredienser grundigt i en stor skål.
  3. Mål de våde ingredienser op i en blender og blend til en glat, silkeagtig emulsion.
  4. Hæld de våde ingredienser i skålen med de tørre, og bland kort med en silikonespatel eller ske.
  5. Tilsæt hakket chokolade og tranebær, rør let rundt, og hæld dejen i en brødform beklædt med bagepapir.
  6. Bag kagen i den forvarmede ovn i 40-50 minutter, indtil kagen er gylden og en tandstik kommer ren ud.

Tips:

blanding af rasp og revet parmesan

Græskarpuré laves ved at bage eller koge græskar og blende det til en glat puré. For at lave puré, opvarmes ovnen til 200 grader, græskar skæres i halve eller kvarte, og bages i cirka en time, indtil det er mørt. Fjern kernerne og blend. Puréen kan fryses og bruges til supper, kager og desserter.

Til bagning er buttercup-græskar bedst. Hokkaido-græskar kan være for tungt efter blendning og kan give en tungere kage.