But­ter­dej med fyldLokalt køkkenLækre desserterOpskrifter

Galette des Rois med Nutella


Ingredienser

  • 2 hurtige og hjemmelavede butterdeje
  • 60 g blødt smør
  • 60 g sukker
  • 110 g hasselnøddepulver (ideelt set, blend dine egne nødder for bedre smag)
  • 2 æg
  • 200 g Nutella eller hjemmelavet smørepålæg
  • 1 bønne (til at gemme i kagen)
  • 2 æggeblommer til at pensle med

Trin til forberedelse af galette med Nutella

  1. Bland det bløde smør med sukkeret, indtil du får en ensartet masse. Tilsæt hasselnøddepulveret og derefter æggene. Rør godt sammen.
  2. Tilsæt Nutella eller det hjemmelavede smørepålæg og bland igen.
  3. Rul butterdejen ud. Læg din Nutella-creme på én af butterdejsdiskene. Tilsæt bønnen. Pensl kanterne af dejen med lidt vand, og læg den anden butterdejsdisk ovenpå.
  4. Sæt galetten i køleskabet i mindst en time.
  5. Vend galetten om, så overfladen bliver jævn. Pensl galetten med æggeblommerne og sæt den tilbage i køleskabet i 10 minutter.
  6. Tegn mønstre på galetten efter eget valg.
  7. Bag galetten i 45 minutter ved 180 °C.