Skip to content
Ingredienser
- 2 hurtige og hjemmelavede butterdeje
- 60 g blødt smør
- 60 g sukker
- 110 g hasselnøddepulver (ideelt set, blend dine egne nødder for bedre smag)
- 2 æg
- 200 g Nutella eller hjemmelavet smørepålæg
- 1 bønne (til at gemme i kagen)
- 2 æggeblommer til at pensle med
Trin til forberedelse af galette med Nutella
-
Bland det bløde smør med sukkeret, indtil du får en ensartet masse. Tilsæt hasselnøddepulveret og derefter æggene. Rør godt sammen.
-
Tilsæt Nutella eller det hjemmelavede smørepålæg og bland igen.
-
Rul butterdejen ud. Læg din Nutella-creme på én af butterdejsdiskene. Tilsæt bønnen. Pensl kanterne af dejen med lidt vand, og læg den anden butterdejsdisk ovenpå.
-
Sæt galetten i køleskabet i mindst en time.
-
Vend galetten om, så overfladen bliver jævn. Pensl galetten med æggeblommerne og sæt den tilbage i køleskabet i 10 minutter.
-
Tegn mønstre på galetten efter eget valg.
-
Bag galetten i 45 minutter ved 180 °C.