Frau Knam: Min jordbær- og kokoskage til alle mødre
I anledning af Mors Dag åbner Frau Knam sit personlige album med minder og deler en fantastisk jordbær- og kokoskage fra sit opskriftskartotek, dedikeret “til alle mødre”.
Mine desserter tilgængelige for alle
Man behøver ikke være en stor kok: med den rette pleje kan man skabe små mesterværker – som de opskrifter, der er hovedpersoner i anden sæson af hendes tv-program “Frau Knams Bageri”, der sendes på Food Network, kanal 33, hver torsdag kl. 21:00 og kan streames på discovery+.
Programmet præsenterer igen enkle opskrifter tilgængelige for alle. “I bagning findes der ingen magisk formel, og man behøver ingen superkræfter: de vigtigste ingredienser for at lave en god dessert er tålmodighed, kærlighed og lidt planlægning,” siger hun. Frau Knam ønsker at vise, hvor nemt det kan være at forberede en lækker dessert til at imponere venner og familie.
Frau Knam: Min Mors Dag, mellem mørdej og chokoladeperler
Alessandra, fortæl os om din Mors Dag. “Jeg husker de små håndværksprojekter, jeg lavede i skolen. I år, for at mindes det, har jeg lavet chokoladeæsker dekoreret med stiliserede blomster ved hjælp af svampeteknikken. Indeni vil der være chokoladeperler, der minder mig om de små sten, jeg plejede at give min mor som gave.”
Hvordan bliver du fejret som mor? “Min mand Ernst og vores børn bringer mig blomster og planter, som jeg elsker, selvom jeg ikke har den grønneste tommelfinger (griner).”
Opskriften på Frau Knams jordbær- og kokoskage
Ingredienser til 6-8 personer
- 200 g æg (4 æg)
- 140 g æggeblommer (7 æggeblommer)
- 180 g sukker
- 100 g mel
- 70 g kartoffelmel
- 1 vaniljestang, kun kornene
- 5 g salt
Fremgangsmåde
Bland æggene, æggeblommerne, sukker, salt og vanilje godt sammen. Varm op over vandbad til cirka 60 grader, fjern fra varmen og pisk godt, indtil det køler af. Tilsæt derefter sigtet mel og kartoffelmel forsigtigt. Bages i ovn ved 175 grader i cirka 18 minutter.
Mousse af mørk chokolade
- 300 g mørk chokolade (70 %)
- 600 g letpisket fløde
Smelt chokoladen til 40 grader, og bland den letpiskede fløde i. Rør godt og lad stå.
Mousse af hvid chokolade og kokos
- 250 g hvid chokolade
- 150 ml kokosmælk
- 50 ml Batida de Côco
- 2 æggeblommer
- 10 g husblas
- 400 g letpisket fløde
Varm chokoladen til 40 grader. Lav en creme med kokosmælk, Batida de Côco og æggeblommer. Opløs husblassen i cremen og afkøl, inden du blander den letpiskede fløde i.
Samling af kagen
Skær 400 g jordbær i skiver og læg dem i en 18 cm form. Hæld et lag hvid chokolade- og kokosmousse over. Læg en rouladebund på og fugt den med en sirup af jordbær og vanilje. Tilføj et lag mørk chokolademousse med jordbærstykker, og afslut med en rouladebund. Sæt i fryseren i to timer, og pynt med glasur og friske jordbær.