Kage opskrifterOpskrifterRetter til morgenmad

Fougassettes med Appelsinblomstvand à la Milène

Ingredienser

  • 150 g hvedemel (T45)
  • 100 g speltmel
  • 1 pose tørgær
  • 60 g sukker
  • 10 cl lunken mælk
  • 3 spsk appelsinblomstvand
  • 1 æg
  • 5 cl olivenolie
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde:

  1. Hæld mel i en stor skål, tilsæt sukker og bland det godt sammen. Lav en fordybning i midten. Hæld gæren i, tilsæt gradvist den lunkne mælk, og rør med en træske for at lave en fordej. Tilsæt ægget, appelsinblomstvand og salt. Bland det godt, og tilsæt derefter olivenolie. Ælt dejen grundigt, dæk skålen med et klæde, og stil den i ovnen ved maks. 50°C. Sluk ovnen, når temperaturen er nået, og lad dejen hæve i den varme ovn i 30 minutter.
  2. Tag dejen ud af ovnen: slå den ned 2-3 gange, form en kugle og læg den i en lufttæt beholder. Lad den hvile i køleskabet i 24 timer.
  3. Del dejen i to, form to kugler og rul dem ud i ovale former. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl let med olie. Klip 7 snit i dejen med en saks. Lad dem hæve i 30 minutter.
  4. Forvarm ovnen til 180°C med varmluftsfunktion. Bag fougassetterne i 15 minutter. Når de er ude af ovnen, spray lidt appelsinblomstvand på dem. Server dem varme eller kolde. Riv dem i stykker, men skær dem ikke!