Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Falafler

Ingredienser

  • 150 g tørrede kikærter
  • 300 g tørrede afskallede hestebønner
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 små fed hvidløg
  • ½ gul løg
  • 2 forårsløg med en del af stilken
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk korianderfrø
  • 1 tsk spidskommenfrø
  • 1 tsk kanel
  • 1 lille mild chili
  • Peber
  • 1 spsk mel
  • ½ tsk natron
  • 50 cl fritureolie

Sauce:

  • 80 g tahini (sesamcreme)
  • Saften af ½ citron
  • Mynte, persille eller koriander

Fremgangsmåde:

  1. Dagen før eller to dage før, læg kikærterne og hestebønnerne i blød i 24-48 timer på et køligt sted. Skift vandet flere gange.
  2. På selve dagen, dræn og skyl dem. Vask persillen og hak den fint sammen med hvidløg, løg og krydderierne.
  3. Tilsæt salt og de udblødte bælgfrugter, og blend det hele til en ensartet masse. Hak chilien, og tilsæt den sammen med melet blandet med natron. Lad blandingen hvile i mindst 1 time på køl.
  4. Imens forberedes saucen ved at blande tahini med lidt vand, citronsaft og hakket mynte.
  5. Form små kugler på størrelse med et æg, flad dem lidt ud, og steg dem gyldne i varm olie i 3-4 minutter ved middel varme. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
  6. Server falaflerne med tahinisauce eller alternativt med en blanding af yoghurt, agurkestykker og tørret mynte.