Falafler
Ingredienser
- 150 g tørrede kikærter
- 300 g tørrede afskallede hestebønner
- 1 bundt bredbladet persille
- 2 små fed hvidløg
- ½ gul løg
- 2 forårsløg med en del af stilken
- 1 tsk salt
- 1 tsk korianderfrø
- 1 tsk spidskommenfrø
- 1 tsk kanel
- 1 lille mild chili
- Peber
- 1 spsk mel
- ½ tsk natron
- 50 cl fritureolie
Sauce:
- 80 g tahini (sesamcreme)
- Saften af ½ citron
- Mynte, persille eller koriander
Fremgangsmåde:
- Dagen før eller to dage før, læg kikærterne og hestebønnerne i blød i 24-48 timer på et køligt sted. Skift vandet flere gange.
- På selve dagen, dræn og skyl dem. Vask persillen og hak den fint sammen med hvidløg, løg og krydderierne.
- Tilsæt salt og de udblødte bælgfrugter, og blend det hele til en ensartet masse. Hak chilien, og tilsæt den sammen med melet blandet med natron. Lad blandingen hvile i mindst 1 time på køl.
- Imens forberedes saucen ved at blande tahini med lidt vand, citronsaft og hakket mynte.
- Form små kugler på størrelse med et æg, flad dem lidt ud, og steg dem gyldne i varm olie i 3-4 minutter ved middel varme. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.
- Server falaflerne med tahinisauce eller alternativt med en blanding af yoghurt, agurkestykker og tørret mynte.