Drømmekage: En Kage i Drømmeform
Som navnet antyder, er denne danske drømmekage en sand drøm. Med en blød vanilje-smørkagebund og et lag af karameliseret kokos er det en enkel, men utrolig belønnende kage! Denne opskrift er en, jeg varmt kan anbefale, kære læser! Jeg kalder hende Hella.
Drømmekagen blev først introduceret i Danmark i 1960’erne, da Jytte Andersen fra Hjallerup i Jylland indsendte sin bedstemors opskrift til en bagekonkurrence. Kagen vandt, og opskriften blev trykt i byens kogebog. Siden er den blevet meget populær, selvom jeg må indrømme, at jeg gik glip af den, da jeg var i København – men der er så mange lækre kager, at jeg blev distraheret!
Nøglen til denne kage er den fugtige, luftige vaniljebund og den lækre, seje kokoskaramel på toppen. Det er vigtigt ikke at bage kagen for meget, men den skal også bages nok til at kunne bære vægten af kokoskaramellen. Nogle opskrifter bruger mindre kokos, men det er min yndlingsdel af kagen, så jeg er meget generøs med det (det vil du ikke fortryde!).
Tips til en Perfekt Drømmekage:
- Sørg for, at vaniljekagen bliver blød og luftig ved at følge opskriften nøje. Du skal sigte melet tre gange: først to gange og derefter i dejen. Det gør kagen virkelig let.
- Pisk æggene og sukkeret på høj hastighed i 8 minutter, så det bliver tykt og luftigt. En mixer er bedst til dette, da 8 minutter er lang tid at piske i hånden.
- Brug kærnemælk. Hvis du ikke har det, kan du tilsætte citronsaft eller eddike til almindelig mælk (2-3 spsk pr. kop), så det klumper lidt.
- Bag kagen ved lavere temperatur, ca. 160°C, så den ikke bliver tør.
- Kagen holder sig frisk i op til 4 dage ved stuetemperatur, måske længere! Jeg elsker at spise den varm, omkring 45 minutter efter den er bagt, da teksturen er fantastisk.
En Kage til Specielle Weekender:
Selvom hver dag kan føles ens under lockdown, forsøger jeg at gøre weekenderne specielle. Lørdag er leveringsdag, hvor det meste af vores mad kommer. Normalt banker leveringspersonen på, og jeg beder dem om at stille det ved døren og siger tak. Når jeg hører døren lukke, tager jeg min maske på og henter maden.
Der var dog en leverandør, der bad mig komme ned til døren for at hente pakken kl. 9. Jeg foretrak en kontaktløs levering og bad dem stille pakken ved min hoveddør og sende en besked. “Ingen problemer,” svarede de, og jeg følte mig sikrere ved denne ordning.