Dildsuppe med Kødboller
Med kartofler og gulerødder
Ingredienser (4 portioner)
Kødboller
- 250 g hakket kalkun- eller svinekød
- 1/2 daggammelt brød (f.eks. en bolle)
- 1/2 løg
- 1 spsk hakket dild
- 1 lille æg
- Hvedemel
Dildsuppe
- 1 spsk smør
- 1 løg
- 300 g kartofler
- 1 gulerod
- 1 liter bouillon
- En knivspids gurkemeje
- 1/2 bundt dild
- 200 g creme fraiche (18%)
Fremgangsmåde
Kødboller
- Blødgør brødet i mælk eller vand i ca. 5-10 minutter. Klem det derefter godt.
- Læg det hakkede kød i en skål sammen med det revne løg, dild, æg, 1/2 tsk salt, en knivspids peber og det blødgjorte brød. Hvis du hakker kødet selv, kan du også hakke løg og brød samtidig.
- Ælt det hele godt med hånden, form små kugler og rul dem i mel. Steg dem kort på en pande i olie, indtil de bliver let gyldne, og læg dem derefter på en tallerken.
Dildsuppe
- Smelt smørret i en gryde, tilsæt hakket løg og steg det, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt de skrællede og ternede kartofler samt den revne gulerod.
- Krydr med salt, peber og gurkemeje, og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 minutter.
- Hæld den varme bouillon i og bring suppen i kog. Dæk gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt de stegte kødboller, sænk varmen og lad suppen simre i ca. 15 minutter. Til sidst tilsættes den hakkede dild.
- Tag gryden af varmen og tilsæt creme fraiche. Bland først creme fraichen med et par skefulde af suppen og rør derefter hele blandingen i gryden.