Lokalt køkkenOpskrifterVarme og hyggelige supper

Dildsuppe med Kødboller

Med kartofler og gulerødder

Ingredienser (4 portioner)

Kødboller

  • 250 g hakket kalkun- eller svinekød
  • 1/2 daggammelt brød (f.eks. en bolle)
  • 1/2 løg
  • 1 spsk hakket dild
  • 1 lille æg
  • Hvedemel

Dildsuppe

  • 1 spsk smør
  • 1 løg
  • 300 g kartofler
  • 1 gulerod
  • 1 liter bouillon
  • En knivspids gurkemeje
  • 1/2 bundt dild
  • 200 g creme fraiche (18%)

Fremgangsmåde

Kødboller

  1. Blødgør brødet i mælk eller vand i ca. 5-10 minutter. Klem det derefter godt.
  2. Læg det hakkede kød i en skål sammen med det revne løg, dild, æg, 1/2 tsk salt, en knivspids peber og det blødgjorte brød. Hvis du hakker kødet selv, kan du også hakke løg og brød samtidig.
  3. Ælt det hele godt med hånden, form små kugler og rul dem i mel. Steg dem kort på en pande i olie, indtil de bliver let gyldne, og læg dem derefter på en tallerken.

Dildsuppe

  1. Smelt smørret i en gryde, tilsæt hakket løg og steg det, indtil det er gennemsigtigt. Tilsæt de skrællede og ternede kartofler samt den revne gulerod.
  2. Krydr med salt, peber og gurkemeje, og steg grøntsagerne under omrøring i ca. 5 minutter.
  3. Hæld den varme bouillon i og bring suppen i kog. Dæk gryden og lad det simre i ca. 5 minutter.
  4. Tilsæt de stegte kødboller, sænk varmen og lad suppen simre i ca. 15 minutter. Til sidst tilsættes den hakkede dild.
  5. Tag gryden af varmen og tilsæt creme fraiche. Bland først creme fraichen med et par skefulde af suppen og rør derefter hele blandingen i gryden.