Croziflette à la Gaïa
Løgene skal være helt bløde, før de tilsættes crozetterne. Hvis du erstatter vandet med hønsebouillon, bliver retten endnu bedre.
Ingredienser
- 500 g crozets
- 1 reblochon
- 25 cl fløde
- 250 g røget bacon (100 g tynde skiver og resten i tykke skiver)
- 1 stor spsk creme fraiche
- 2 mellemstore løg
- 30 g smør + 20 g til fadet
- Peber
- Eventuelt: 3 spsk hønsebouillon
Fremgangsmåde:
- Bring en stor gryde med godt saltet vand i kog.
- Skræl og hak løget. Lad det smelte ved lav varme i en pande med smørret.
- Kog crozets i vandet i 12 minutter, indtil de er al dente.
- Fjern skorpen fra baconen. Skær de tykke skiver i små tern, tilsæt dem til løgene, og lad dem smelte ved lav varme.
- Hæld vandet fra crozets, og skyl dem straks under koldt vand for at stoppe tilberedningen og undgå, at de klistrer sammen. Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.
- Hæld de drænede crozets i en skål, tilsæt fløde, creme fraiche, 3 spsk vand eller hønsebouillon, peber og rør rundt. Skær reblochon i små tern, og bland 4/5 af dem med crozets og løg-bacon blandingen. Rør forsigtigt.
- Smør et gratinfad (mit er ovalt, 35 cm langt). Fordel crozets i fadet. Læg de tynde skiver bacon på toppen, og fordel resten af reblochonternene rundt om skiverne. Bag i ovnen i 25 minutter. Server med en grøn salat.