Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Croziflette à la Gaïa

Løgene skal være helt bløde, før de tilsættes crozetterne. Hvis du erstatter vandet med hønsebouillon, bliver retten endnu bedre.

Ingredienser

  • 500 g crozets
  • 1 reblochon
  • 25 cl fløde
  • 250 g røget bacon (100 g tynde skiver og resten i tykke skiver)
  • 1 stor spsk creme fraiche
  • 2 mellemstore løg
  • 30 g smør + 20 g til fadet
  • Peber
  • Eventuelt: 3 spsk hønsebouillon

Fremgangsmåde:

  1. Bring en stor gryde med godt saltet vand i kog.
  2. Skræl og hak løget. Lad det smelte ved lav varme i en pande med smørret.
  3. Kog crozets i vandet i 12 minutter, indtil de er al dente.
  4. Fjern skorpen fra baconen. Skær de tykke skiver i små tern, tilsæt dem til løgene, og lad dem smelte ved lav varme.
  5. Hæld vandet fra crozets, og skyl dem straks under koldt vand for at stoppe tilberedningen og undgå, at de klistrer sammen. Forvarm ovnen til 200°C med varmluft.
  6. Hæld de drænede crozets i en skål, tilsæt fløde, creme fraiche, 3 spsk vand eller hønsebouillon, peber og rør rundt. Skær reblochon i små tern, og bland 4/5 af dem med crozets og løg-bacon blandingen. Rør forsigtigt.
  7. Smør et gratinfad (mit er ovalt, 35 cm langt). Fordel crozets i fadet. Læg de tynde skiver bacon på toppen, og fordel resten af reblochonternene rundt om skiverne. Bag i ovnen i 25 minutter. Server med en grøn salat.