Grønt­sa­gerLokalt køkkenOpskrifterVarme og hyggelige supper

Cremet suppe med squash og tomater

Denne cremede suppe er meget mættende, fyldt med vitaminer og tager kun kort tid at tilberede. Hvis du har brug for en hurtig, lækker og nærende ret, er denne suppe et perfekt valg.

Hvis du kan lide traditionel tomatsuppe, så er denne opskrift en mere fyldig version af den. Squash er rig på vitaminer, mineraler og fibre, og dens neutrale smag gør den velegnet til mange retter. I denne suppe bidrager squashen til en blød og cremet konsistens.

Ingredienser:

  • 1 ung squash (jeg brugte 300 g)
  • 5 store tomater
  • 1 løg
  • 1 spsk smør
  • 100 ml tomatpuré eller tomatpassata
  • 1 liter vand
  • 1 laurbærblad
  • 4 nelliker
  • Salt og sort peber efter smag
  • En knivspids grøntsagsbouillon
  • 2 spsk sukker
  • En kvist frisk basilikum og persille
  • 3 spsk fløde
  • En smule revet ost (fx cheddar, emmentaler eller parmesan)

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget fint og svits det let i en spiseskefuld smør.
  2. Skræl squashen, skær den i tern og tilsæt den til løget.
  3. Vask tomaterne og fjern skindet. For at gøre dette nemt, skær et lille kryds i toppen af hver tomat, hæld kogende vand over dem, og lad dem stå i ca. 30 sekunder. Hæld dem derefter over i en si og skyl med koldt vand. Fjern skindet og hak tomaterne i stykker. Tilsæt dem til løg og squash.
  4. Tilsæt tomatpuréen og bland det godt.
  5. Hæld ca. 1 liter vand i gryden, og bring det i kog. Tilsæt laurbærblad, nelliker, salt, grøntsagsbouillon og sort peber efter smag.
  6. Kog suppen i ca. 30 minutter, sluk derefter for varmen. Fjern laurbærbladet og nellikerne.
  7. Tilsæt en kvist frisk basilikum og blend suppen til en glat konsistens med en stavblender.
  8. Smag suppen til med sukker og tilsæt fløden for at opnå en cremet konsistens.
  9. Server suppen med revet ost efter eget valg og pynt med hakket persille.

Velbekomme!

“`