Cremet havregrød med stegte æbler og pekannødder
Få en dejlig efterårsstemning med denne cremede havregrød toppet med stegte æbler og sprøde pekannødder. Nem at lave, naturligt glutenfri og helt plantebaseret. Og så fylder den dit hjem med den mest vidunderlige duft!
Ingredienser
- 400 ml vand
- 100 g havregryn
- Et nip salt
- 250 ml mandelmælk (eller anden plantebaseret mælk)
- 1 tsk krydderiblanding (fx kanel og ingefær)
- 2 medjooldadler
- 2 æbler
- 2 spsk ahornsirup eller agavesirup
- 50 g pekannødder
Fremgangsmåde
- Kog 400 ml vand op i en gryde, og tilsæt havregryn og et nip salt. Rør godt og lad det simre ved lav varme.
- Tilsæt mandelmælk og rør det hele godt sammen. Lad grøden koge i 5-7 minutter, indtil den er tyk og cremet. Tilsæt krydderiblandingen og rør grundigt.
- Fjern stenene fra dadlerne, skær dem i små stykker, og tilsæt dem til havregrøden. Lad dem koge med, så de bliver bløde og søde.
- Skæl æblerne og skær dem i små tern.
- Opvarm 1 spsk ahornsirup eller agavesirup på en pande, og steg æbleternene ved middel varme, indtil de er bløde og let karamelliserede. Tag dem af varmen og sæt dem til side.
- Hak pekannødderne groft og rist dem på panden, indtil de er gyldne og sprøde. Dette trin er valgfrit, men giver ekstra smag og tekstur.
- Fordel havregrøden i skåle, top med de stegte æbler og drys med de ristede pekannødder. Server straks.