Cream Cheese Danishes
Gæsterne behøver ikke vide, at du tog en genvej med denne elegante morgenmadspastry ved at bruge købt butterdej. Den ser fantastisk ud og smager lige så godt!
Arbejdstid:
30 minutter
Total tid:
45 minutter
Portioner:
18
Udbytte:
18 stykker
Ingredienser
- 1 ½ kop frisk eller frossen frugt
- 1 pakke (ca. 225 g) flødeost, blødgjort
- ⅓ kop sukker
- 1 teskefuld citronsaft eller limesaft
- ½ – 1 teskefuld vanilje-, mandel- eller citronessens
- ½ kop frugtkompot, syltetøj eller marmelade
- 2 ark frossen butterdej, optøet i køleskabet
- 1 æg, let pisket
- 1 spiseskefuld vand
Fremgangsmåde
- Tø frugten op, hvis den er frossen. Forvarm ovnen til 200°C. Læg bagepapir på to bageplader.
- I en mellemstor skål piskes flødeosten med en mixer på medium hastighed, indtil den er glat. Tilsæt sukker, citronsaft og vanilje og pisk videre. I en lille skål blandes frugt og kompot sammen.
- Rul et ark butterdej ud på en let melet overflade til en firkant på ca. 27 cm. (Hold det andet ark køligt.) Skær dejen i ni 9 cm firkanter og placer dem på en bageplade. Prik med en gaffel inden for 1 cm af kanten. Bland ægget og 1 spsk vand og pensl firkanterne med blandingen.
- Smør hver firkant med 1 spsk flødeosteblanding og top med ca. 1 ½ spsk frugtblanding.
- Bag i 15-18 minutter, indtil de er gyldne. Tag dem ud og lad dem køle af på en rist. Gentag med det resterende butterdej. Giver 18 stykker.