But­ter­dej med fyldHurtige snacksOpskrifterRetter til morgenmad

Cochinita Pibil

Selvom det kræver lidt tid, er Cochinita Pibil en lækker og økonomisk ret, der er nem at tilberede. Ikke uden grund er det en af de mest populære mexicanske tacos!

Ingredienser (6 personer)

  • 1 kg svinemørbrad
  • 1 tsk tørret oregano
  • 2 appelsiner
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk paprika
  • 4 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 3 spsk æblecidereddike
  • 2 rødløg
  • Peber
  • Salt
  • 2 limefrugter
  • 1 tsk habanero chili
  • 300 g langkornet ris
  • 2 kviste koriander
  • 12 majs- eller hvedetortillas

Fremgangsmåde

  1. Pres saften fra appelsinerne. Pisk saften sammen med oregano, spidskommen, paprika, olie og eddike. Sigt blandingen og hæld den over kødet i et fad. Lav små snit i kødet, dæk det til med plastfolie, og lad det marinere i køleskabet i 2 timer.
  2. Skær rødløgene i tynde skiver og overhæld dem med saften fra en lime. Tilsæt salt, habanero chili og rør rundt. Dæk til og lad det trække i køleskabet.
  3. Tag kødet ud af marinaden og krydr med salt og peber. Kom det i en gryde sammen med marinaden og 200 ml koldt vand. Dæk til og lad det simre i ca. 50 minutter. Kog risen i saltet vand, som angivet på pakken, og dræn den.
  4. Fjern kødet fra gryden, lad det køle af og træk det fra hinanden med to gafler. Reducer kogelagen i 5-6 minutter, tilsæt kødet igen, og rør risen i. Sluk for varmen.
  5. Skyl koriander og lime. Skær lime i både og hak koriander fint, undtagen nogle hele blade til pynt. Varm tortillas på en pande, fyld dem med løg og blandingen af kød og ris. Pynt med koriander og limebåde.