Cobbler med Røde Bær
En lækker amerikansk dessert med varme bær som æble, hindbær og brombær, dækket af et let sprødt dejlag. Perfekt serveret med is eller en klat flødeskum.
Ingredienser
Dej:
- 100 ml mælk
- 100 g koldt smør
- 180 g mel
- 60 g sukker
- 1 teskefuld kanel
- 1 teskefuld bagepulver
Frugtfyld:
- 2 æbler
- 50 g sukker
- 20 g smør
- 1 spiseskefuld majsstivelse
- 300 g blåbær
- 150 g brombær
- 140 g hindbær
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180° grader.
- Skræl æblerne og skær dem i små tern.
- Til fyldet: smelt smørret i en gryde. Tilsæt frugten sammen med sukker og majsstivelse. Varm blandingen kort op under omrøring.
- Til dejen: Bland smør, mel og bagepulver, indtil det bliver en smuldrende masse. Tilsæt 50 g sukker og kanel, og rør gradvist mælken i, indtil du får en blød dej.
- Fordel frugtblandingen i en smurt ovnfast fad.
- Fordel små klatter dej over frugten og drys med de resterende 10 g sukker.
- Bag cobbleren i ovnen i ca. 35-40 minutter, indtil den er gyldenbrun.
Servering
Server cobbleren varm med en kugle is eller en klat flødeskum for ekstra nydelse.
Tip
Brug frosne røde bær, hvis de ikke er i sæson. Prøv også jordbær eller fersken for variation.