Civet af Hare
Civet af Hare
Du kan også tilberede denne ret i ovnen i 2 timer ved 160°C med varmluft, og lad låget være let åbent.
Ingredienser
- 1 stor hare, flået, renset og skåret i 10 stykker (blod, lever, hjerte og lunger sat til side)
- 1 gulerod
- 1 stilk selleri
- 6 skalotteløg
- 1 stort løg
- 100 g små røget bacontern uden svær
- 50 g fedtside (jeg bruger Bigorre-svinefedt)
- 1 bouquet garni (timian, laurbærblade, persille)
- 40 g sukker
- 1 tsk stødt sort peber
- 1 tsk fint salt
- 2 nelliker
- ¼ tsk revet muskatnød
- 7 cl cognac + 1 spsk
- 1 spsk mel
- 3 spsk andefedt eller gåsefedt (eller olie)
- Rødvin (en fyldig en), ca. 1½ flaske
Fremgangsmåde:
- Skræl og grovhak guleroden, sellerien, løget og skalotteløgene. Skær fedtet i små stænger og læg det i fryseren i 15 minutter. Lav små snit i lår- og rygstykkerne med en knivspids og stik fedtstængerne ind i kødet.
- Varm andefedtet op i en stor gryde og brun harestykkerne på alle sider.
- Fjern harestykkerne fra gryden og erstatt dem med grøntsagerne, bacontern, bouquet garni og krydderierne. Steg det ved høj varme i 5 minutter, mens du ofte rører rundt. Læg harestykkerne ovenpå grøntsagerne. Varm cognacen op i en lille gryde, hæld den over haren og flamber.
- Når flammerne er væk, drys med mel, rør rundt og dæk til. Lad det simre i 5 minutter. Drys sukker over og hæld rødvinen i. Bring det i kog, skru ned for varmen, dæk til og lad det simre i 2 timer, mens du indimellem hælder væske over, uden at røre for meget.
- Tag harestykkerne op og hold dem varme. Si saucen gennem en sigte og kog den ned til en tredjedel ved høj varme.
- Fjern galden fra leveren (pas på ikke at punktere posen!). Skyl leveren for at fjerne bitterhed. Blend eller hak indmaden. Hæld det i en gryde med to skefulde sauce og bring det i kog. Lad det simre i 1 minut under omrøring og si det gennem en fin sigte. Tilsæt det til saucen sammen med 5 cl blod, salt efter smag, peber godt og varm op uden at koge.
- Varm harestykkerne op i ovnen ved 150°C i en lukket gryde. Hæld den varme sauce over harestykkerne lige før servering. Hvis du har en god cognac, tilsæt en skefuld til saucen før servering.
- Server med friske ærter og/eller frisk pasta, smagt til med foie gras smeltet i smør ved lav varme.