Lækre desserterLækre drinks og cocktailsOpskrifter

Citron Meringue i Glas

Elsker du citron-meringue tærte? Prøv disse smukke desserter med lag af lemoncurd, knuste kiks og en luftig meringue-topping. En perfekt kombination af frisk og sødt.

Ingredienser

  • 2 æggehvider
  • 2 spiseskefulde sukker
  • 140 g tørre kiks

Lemoncurd:

  • 2 store citroner
  • 150 g hvidt sukker
  • 150 g smør
  • 2 æg
  • 1 pose vaniljesukker

Materialer

  • 4 glas
  • Køkkenbrænder
  • Køkkenmaskine
  • Sprøjtepose (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Start med at lave lemoncurd. Riv citronerne fint og pres saften ud.
  2. Pisk æggene (æggehvider og blommer) sammen med sukker og vaniljesukker.
  3. Tilsæt citronskallen til æggeblandingen og rør det sammen. Hvis du ønsker en helt glat lemoncurd, kan du undlade skallen, men den giver mere smag.
  4. Opvarm citronsaften og smørret i en gryde over lav varme, indtil smørret smelter.
  5. Hæld det smeltede smør-citron-blandingen langsomt i æggeblandingen, mens du rører konstant, og sørg for, at det ikke er for varmt.
  6. Hæld alt tilbage i gryden og opvarm forsigtigt, mens du rører konstant, indtil blandingen tykner. Lad den køle af – den vil tykne yderligere.
  7. Knus kiksene fint i en køkkenmaskine.
  8. Pisk æggehviderne med sukker i en ren skål, indtil der dannes stive, hvide toppe.
  9. Læg et lag knuste kiks i bunden af hvert glas. Tilsæt et lag lemoncurd. Gentag med endnu et lag knuste kiks og lemoncurd.
  10. Placer den piskede meringue i en sprøjtepose og lav flotte toppe på lemoncurd-laget. Alternativt kan du bruge en ske til at lave små toppe.
  11. Brænd meringueen let med en køkkenbrænder, indtil den får gyldne kanter.

Server citron meringue i glas med det samme.

Tips

  • Vil du lave dem på forhånd? Forbered kiksene og lemoncurd-lagene en dag før, og tilsæt meringue lige inden servering.
  • Undgå at sætte desserterne i køleskabet, da meringueen kan blive fugtig.