Chokoladepandekager
Dejlige chokoladepandekager lavet med kakaomælk, fyldt med flødeskum, banan og selvfølgelig mere chokolade. Perfekt til dessert eller som en sød forkælelse.
Ingredienser
Dej:
- 200 g hvedemel
- 2 æg
- 350 ml kakaomælk
- Et nip salt
- 2 spiseskefulde kakao
- 1 teskefuld bagepulver
Fyld:
- 1 banan
- 250 ml flødeskum
- Chokoladesauce
- Nødder
- Friske hindbær
Fremgangsmåde
- Bland mel, bagepulver og kakao i en skål, og tilsæt et nip salt.
- Lav en fordybning i midten og pisk æggene i.
- Tilsæt cirka ¼ af kakaomælken og rør til en jævn dej. Tilsæt derefter gradvist resten af kakaomælken, mens du rører, indtil dejen er glat.
- Opvarm lidt smør på en pande. Hæld en øsefuld chokoladedej på panden og fordel det jævnt.
- Vend pandekagen, når overfladen er tør og bunden har fået en gylden farve. Gentag med resten af dejen.
- Lad pandekagerne køle lidt af, og smør dem med flødeskum. Tilføj skiver af banan og hindbær, og drys med hakkede nødder. Hæld til sidst lidt chokoladesauce over.
Tip
Lav din egen chokoladesauce ved at koge 125 ml fløde op. Tag fløden af varmen og smelt 100 g finthakket mørk chokolade i. Rør indtil saucen er glat. Foretrækker du mælkechokolade? Det kan også bruges.