Lokalt køkkenOpskrifterVarme og hyggelige supper

Cheeseburger-suppe

Få stillet burgertrangen med denne fyldige og lækre cheeseburger-suppe! Selvom grillsæsonen er forbi, behøver din kærlighed til burgere ikke at stoppe. Denne opskrift kombinerer smagen af en burger med kartofler, ost, fløde og sprødstegt bacon i en varm og trøstende suppe. Perfekt til de kølige aftener, serveret med lune boller med sesam.

Ingredienser

  • 8 skiver bacon, skåret i små stykker
  • 1 lb (ca. 450 g) magert hakket oksekød
  • 2 mellemstore gulerødder, skrællede og hakkede
  • 2 stilke bladselleri, hakkede
  • 1 mellemstor løg, hakket
  • 2 tsk. groft salt
  • ½ tsk. sort peber
  • 2 fed hvidløg, finthakkede
  • ¼ kop hvedemel
  • ½ tsk. sennepspulver
  • ½ tsk. paprika
  • 4 kopper kyllingebouillon
  • 2 lb (ca. 900 g) bagekartofler, skrællede og skåret i tern
  • 2½ kop revet cheddarost (ca. 250 g)
  • 1 kop piskefløde
  • ¼ kop cremefraiche, plus ekstra til servering
  • 4 forårsløg, fintskåret
  • Lune boller og smør til servering

Fremgangsmåde

  1. Steg bacon i en stor gryde over medium varme, indtil det er sprødt og fedtet er smeltet, ca. 4-6 minutter. Brug en hulske til at fjerne baconen og læg den på en tallerken med køkkenrulle. Lad baconfedtet blive i gryden.
  2. Tilsæt hakket oksekød, gulerødder, selleri, løg, salt og peber til baconfedtet. Steg under omrøring, indtil kødet er brunet og smuldrende, ca. 5-7 minutter. Tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 minut.
  3. Drys melet, sennepspulver og paprika over og steg under omrøring i 1-2 minutter, indtil melet ikke længere dufter råt.
  4. Hæld gradvist kyllingebouillon og 1½ kop vand i, mens du rører, så der ikke er nogen klumper. Tilsæt kartoflerne.
  5. Bring suppen i kog, og lad den simre, indtil kartoflerne begynder at blive møre, ca. 10-12 minutter. Brug en kartoffelmoser eller en træske til at mose kartoflerne lidt, så suppen forbliver lidt grov.
  6. Tag gryden af varmen og rør langsomt 2 kopper cheddarost i. Tilsæt piskefløde og cremefraiche og rør det godt sammen.
  7. Fordel suppen i skåle og top med cremefraiche, forårsløg, bacon, den resterende cheddarost og et drys sort peber. Server med lune boller.

Tips

  • For ekstra smag, brug boller med sesamfrø. Pensl med æg og drys sesamfrø over, før de varmes i ovnen.
  • Suppen kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage i en lufttæt beholder. Dog er den bedst frisklavet.