Cheeseburger-suppe
Få stillet burgertrangen med denne fyldige og lækre cheeseburger-suppe! Selvom grillsæsonen er forbi, behøver din kærlighed til burgere ikke at stoppe. Denne opskrift kombinerer smagen af en burger med kartofler, ost, fløde og sprødstegt bacon i en varm og trøstende suppe. Perfekt til de kølige aftener, serveret med lune boller med sesam.
Ingredienser
- 8 skiver bacon, skåret i små stykker
- 1 lb (ca. 450 g) magert hakket oksekød
- 2 mellemstore gulerødder, skrællede og hakkede
- 2 stilke bladselleri, hakkede
- 1 mellemstor løg, hakket
- 2 tsk. groft salt
- ½ tsk. sort peber
- 2 fed hvidløg, finthakkede
- ¼ kop hvedemel
- ½ tsk. sennepspulver
- ½ tsk. paprika
- 4 kopper kyllingebouillon
- 2 lb (ca. 900 g) bagekartofler, skrællede og skåret i tern
- 2½ kop revet cheddarost (ca. 250 g)
- 1 kop piskefløde
- ¼ kop cremefraiche, plus ekstra til servering
- 4 forårsløg, fintskåret
- Lune boller og smør til servering
Fremgangsmåde
- Steg bacon i en stor gryde over medium varme, indtil det er sprødt og fedtet er smeltet, ca. 4-6 minutter. Brug en hulske til at fjerne baconen og læg den på en tallerken med køkkenrulle. Lad baconfedtet blive i gryden.
- Tilsæt hakket oksekød, gulerødder, selleri, løg, salt og peber til baconfedtet. Steg under omrøring, indtil kødet er brunet og smuldrende, ca. 5-7 minutter. Tilsæt hvidløg og steg yderligere 1 minut.
- Drys melet, sennepspulver og paprika over og steg under omrøring i 1-2 minutter, indtil melet ikke længere dufter råt.
- Hæld gradvist kyllingebouillon og 1½ kop vand i, mens du rører, så der ikke er nogen klumper. Tilsæt kartoflerne.
- Bring suppen i kog, og lad den simre, indtil kartoflerne begynder at blive møre, ca. 10-12 minutter. Brug en kartoffelmoser eller en træske til at mose kartoflerne lidt, så suppen forbliver lidt grov.
- Tag gryden af varmen og rør langsomt 2 kopper cheddarost i. Tilsæt piskefløde og cremefraiche og rør det godt sammen.
- Fordel suppen i skåle og top med cremefraiche, forårsløg, bacon, den resterende cheddarost og et drys sort peber. Server med lune boller.
Tips
- For ekstra smag, brug boller med sesamfrø. Pensl med æg og drys sesamfrø over, før de varmes i ovnen.
- Suppen kan opbevares i køleskabet i op til 4 dage i en lufttæt beholder. Dog er den bedst frisklavet.