Carpaccio Bonbons med Trøffelmayonnaise
En lækker juleforret; carpaccio bonbons fyldt med hjemmelavet trøffelmayonnaise og friske grøntsager.
Ingredienser
- 8 skiver tyndt skåret carpaccio
- 50 g salat
- 2 spiseskefulde ristede pinjekerner
- En håndfuld frisk basilikum
- 2 spiseskefulde revet parmesan
Trøffelmayonnaise
- 1 æggeblomme
- 1 teskefuld sennep
- 1 spiseskefuld hvidvinseddike
- 150 ml solsikkeolie
- 1 spiseskefuld trøffelolie
- Peber og salt
Udstyr
- Amuse skeer
- Staavblender
- Høj målebæger
Fremgangsmåde
- Start med at lægge æggeblommen i et langt målebæger. Tilsæt lidt salt, peber, sennep og hvidvinseddike. Brug stavblenderen til at blende blandingen til en glat masse.
- Fortsæt med at blende, indtil blandingen begynder at blive tykkere. Tilsæt langsomt solsikkeolien lidt ad gangen, og fortsæt med at blende, indtil alt olien er absorberet, og mayonnaisen har den ønskede tykkelse.
- Tilføj kort trøffelolien med en pisker, og bland godt.
- Læg en skive carpaccio på en lille tallerken. Smør et lille lag trøffelmayonnaise i midten, og læg lidt salat på. Fordel pinjekerner og parmesan over. Fold kanterne ind mod midten, så du får en bonbon-form.
- Læg carpaccio bonbonen med den fine side opad på en amuse ske eller en lille tallerken. Dekorér med lidt ekstra trøffelmayonnaise, basilikum, parmesan og pinjekerner.