Lokalt køkkenOpskrifterVarme og hyggelige supper

Bygsuppe à la Stefan

Stefan anbefaler at tilsætte halvdelen af gulerødderne 45 minutter før tilberedningen er færdig for at give lidt sprødhed.

Ingredienser

  • 250 g perlebyg
  • 2 porrer
  • 2 store skiver knoldselleri
  • 2 eller 3 gulerødder
  • 1 stort løg
  • 4 nelliker
  • 3 fed hvidløg
  • 1 persillerod (valgfrit)
  • 4 laurbærblade
  • 4 salvieblade
  • 2 tykke skiver røget bacon

Fremgangsmåde:

  1. Skyl byggen og hæld den i en gryde. Dæk den rigeligt med vand og bring det i småkog. Lad det simre i 30 minutter.
  2. I mellemtiden skylles porrerne og skæres i halve. Skræl gulerødder, løg, selleri, hvidløg og persillerod, hvis du bruger den. Stik nellikerne i løget. Skær resten af grøntsagerne i stykker og tilsæt dem til gryden.
  3. Fjern sværen fra baconen, og skær baconen i mindre stykker. Tilsæt dem også til gryden. Tilsæt salt, peber og urter; lad det simre i 1 time og 30 minutter.