Bygsuppe à la Stefan
Stefan anbefaler at tilsætte halvdelen af gulerødderne 45 minutter før tilberedningen er færdig for at give lidt sprødhed.
Ingredienser
- 250 g perlebyg
- 2 porrer
- 2 store skiver knoldselleri
- 2 eller 3 gulerødder
- 1 stort løg
- 4 nelliker
- 3 fed hvidløg
- 1 persillerod (valgfrit)
- 4 laurbærblade
- 4 salvieblade
- 2 tykke skiver røget bacon
Fremgangsmåde:
- Skyl byggen og hæld den i en gryde. Dæk den rigeligt med vand og bring det i småkog. Lad det simre i 30 minutter.
- I mellemtiden skylles porrerne og skæres i halve. Skræl gulerødder, løg, selleri, hvidløg og persillerod, hvis du bruger den. Stik nellikerne i løget. Skær resten af grøntsagerne i stykker og tilsæt dem til gryden.
- Fjern sværen fra baconen, og skær baconen i mindre stykker. Tilsæt dem også til gryden. Tilsæt salt, peber og urter; lad det simre i 1 time og 30 minutter.