Butterdejstærte med Skinke, Brie og Fersken
Hvis du elsker butterdej, vil denne tærte blive din nye favorit. Den har det hele: mejeriprodukter, proteiner og vitaminer. Ferskenen tilføjer en original og sød nuance til smagen. Følg denne trin-for-trin opskrift på tærte med skinke, brie og fersken.
Ingredienser (4 personer)
- 1 plade butterdej
- 100 g serranoskinke i skiver
- 2 ferskner
- 100 g brie
- 100 g cherrytomater
- 25 g rucola
- 10 ml balsamicocreme
- 1 æggeblomme
- Salt
- Friskkværnet sort peber
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 180 °C. Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fold kanterne indad, cirka 1 cm, og pensl dem med den sammenpiskede æggeblomme. Prik midten af dejen flere gange med en gaffel. Bag i ovnen i 10 minutter. Tag ud og lad det køle af.
- Skræl fersknerne, del dem og fjern stenene. Skær dem i ikke for tykke både. Skyl tomaterne og skær brien i skiver. Fordel skinken, brien, ferskenbådene og tomaterne jævnt over den forbagte dej.
- Bag tærten yderligere 5 minutter ved samme temperatur, og tag den ud. Lad den hvile i 5 minutter. Fordel de vaskede og tørrede rucolabladene over tærten. Dryp med balsamicocreme og servér straks, drysset med friskkværnet peber og en smule salt.
- For at lave hjemmelavet balsamicocreme kan du reducere balsamicoeddike med sukker og krydderier.
- Dryp balsamicocremen over tærten lige inden servering for at undgå, at dejen bliver blød.