But­ter­dej med fyldHurtige snacksOpskrifter

Butterdejstærte med Skinke, Brie og Fersken

Hvis du elsker butterdej, vil denne tærte blive din nye favorit. Den har det hele: mejeriprodukter, proteiner og vitaminer. Ferskenen tilføjer en original og sød nuance til smagen. Følg denne trin-for-trin opskrift på tærte med skinke, brie og fersken.

Ingredienser (4 personer)

  • 1 plade butterdej
  • 100 g serranoskinke i skiver
  • 2 ferskner
  • 100 g brie
  • 100 g cherrytomater
  • 25 g rucola
  • 10 ml balsamicocreme
  • 1 æggeblomme
  • Salt
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 180 °C. Læg butterdejen på en bageplade beklædt med bagepapir. Fold kanterne indad, cirka 1 cm, og pensl dem med den sammenpiskede æggeblomme. Prik midten af dejen flere gange med en gaffel. Bag i ovnen i 10 minutter. Tag ud og lad det køle af.
  2. Skræl fersknerne, del dem og fjern stenene. Skær dem i ikke for tykke både. Skyl tomaterne og skær brien i skiver. Fordel skinken, brien, ferskenbådene og tomaterne jævnt over den forbagte dej.
  3. Bag tærten yderligere 5 minutter ved samme temperatur, og tag den ud. Lad den hvile i 5 minutter. Fordel de vaskede og tørrede rucolabladene over tærten. Dryp med balsamicocreme og servér straks, drysset med friskkværnet peber og en smule salt.
  4. For at lave hjemmelavet balsamicocreme kan du reducere balsamicoeddike med sukker og krydderier.
  5. Dryp balsamicocremen over tærten lige inden servering for at undgå, at dejen bliver blød.