Bruschetta med Burrata
Med ovnbagte cherrytomater og frisk basilikum
Ingredienser (2 portioner)
- 300 g cherrytomater
- 2 fed hvidløg
- Salt, peber, 1/2 tsk oregano og timian, en knivspids chiliflager
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 baguette (ca. 50 cm lang), 300 g
- Ca. 200 g burrata
- Friske basilikumblade
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 200 grader C. Skyl cherrytomaterne og halver dem. Læg dem i et ildfast fad og krydr med salt, peber, oregano, timian og chiliflager. Tilsæt 1 fed presset hvidløg og 1 1/2 spsk olivenolie. Rør det hele sammen og bag i den forvarmede ovn i 15 minutter uden låg.
- Skær baguetten i halve på langs og derefter i to kortere stykker. Rist dem i en brødrister eller på en pande, indtil de bliver sprøde og let gyldne.
- Skræl det andet fed hvidløg, skær det i halve og gnid det på baguettens skæreflade.
- Dryp derefter de ristede baguetter med den resterende 1/2 spsk olivenolie, fordel burrataen over og krydr med salt og peber.
- Læg de bagte tomater ovenpå sammen med saften fra fadet. Drys med hakket basilikum og server.