Kage opskrifterLokalt køkkenLækre desserterOpskrifter

Brødbudding med julestol

Beskrivelse:
Har du rester af julestol tilbage efter jul? Lav en lækker brødbudding med tranebær og mandelflager, perfekt til at nyde som en varm dessert eller snack.

Ingredienser:

  • 6 skiver julestol
  • 3 æg
  • 125 ml fløde
  • 125 ml mælk
  • En knivspids kanel
  • 25 g sukker
  • 100 g friske tranebær
  • 1 spiseskefuld mandelflager
  • Smør til at smøre formen (Kerrygold)
  • 1 spiseskefuld flormelis til pynt

Forberedelse:

  1. Forvarm ovnen til 180°C.
  2. Smør en bageform med lidt smør.
  3. Pisk mælk, fløde, æg, kanel og sukker sammen med en piskeris.
  4. Skær julestolskiverne i grove stykker.
  5. Fordel halvdelen af stykkerne i formen, drys halvdelen af tranebærrene over og hæld en del af flødemassen over.
  6. Læg resten af julestolstykkerne og tranebærrene ovenpå. Hæld den resterende flødemasse over.
  7. Drys med mandelflager og bag julebrødbuddingen i ca. 40 minutter i ovnen. Hvis toppen bliver for mørk, kan du dække den med stanniol.
  8. Tjek efter 40 minutter, om flødemassen er helt absorberet og stivnet. Hvis ikke, lad den stå i ovnen et par minutter mere.
  9. Server julebrødbuddingen lun og drysset med flormelis.

Tips:

I stedet for julestol kan du også bruge rosinboller eller andet brød. Hvis du ikke kan finde friske tranebær, kan du bruge frosne, tørrede tranebær eller resterne af tranebærkompot.