Grønt­sa­gerLokalt køkkenOpskrifterSa­la­top­skrif­ter

Bønnesalat med Agurk og Pinjekerner

Hvis du elsker salater, men er træt af de samme gamle opskrifter, vil denne opskrift blive din nye favorit. Den er vegansk, hurtig at tilberede og mættende – perfekt til en let og tilfredsstillende middag.

Ingredienser (2 personer)

  • 400 g smørbønner, confiteret i olie
  • 250 g sojatempeh
  • 1 lille agurk
  • ½ rød peber
  • 1 hoved egetræsbladssalat
  • 30 g pinjekerner
  • Frisk mynte

Til vinaigretten

  • 20 g rosiner
  • 1 citron
  • Olivenolie
  • Havsalt

Fremgangsmåde

Trin 1: Forbered salaten

Skyl salaten grundigt under koldt vand, og tør den godt i en salatslynge. Sæt den til side.

Trin 2: Tilbered tempeh

Skær tempeh i små tern (ca. 1 cm). Varm en pande op med 2 spsk tamari, 250 ml vand og 2 spsk olie. Lad det simre ved middel-lav varme, indtil væsken er reduceret. Vend ternene regelmæssigt, så de bliver jævnt tilberedte.

Trin 3: Forbered grøntsagerne

Skræl agurken, halver den og fjern kernerne med en ske. Skær den i mindre stykker. Skyl peberfrugten og skær den i små tern. Skyl pinjekernerne og rist dem let på en tør pande.

Trin 4: Lav vinaigretten

Hak rosinerne fint og pres saften fra en halv citron. Bland med salt og olivenolie og rør godt. Hak nogle friske mynteblade fint.

Trin 5: Saml salaten

Læg de groftskårne salatblade i bunden af en tallerken. Bland smørbønnerne, peberfrugten, agurken og vinaigretten i en skål, og anret blandingen ovenpå salaten. Fordel de tilberedte tempeh-tern ovenpå, og pynt med ristede pinjekerner og frisk mynte.

Tips

For en mere asiatisk smagsprofil kan du tilsætte et skvæt sojasauce til vinaigretten eller tempeh-blandingen.