Bagte kyllingelår med kartofler, porrer og gulerødder
Ingredienser
- 5 kyllingelår
- 2 fed hvidløg
- 1 spsk grillkrydderi eller kyllingekrydderi
- 1 spsk olivenolie
- 1/2 citron
- 2 gulerødder
- 4 kartofler
- 1 porre
- 2 kviste rosmarin
- 25 g smør
Fremgangsmåde
- Krydder kyllingelårene med salt, peber og presset hvidløg. Gnid dem derefter med grillkrydderi, husk også at krydre under skindet.
- Smør lårene med olivenolie og lad dem marinere, hvis du har tid. Placer dem med lidt afstand i en stor bradepande.
- Placer en halv citronskive på hvert lår og læg rosmarinblade ovenpå.
- Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær den hvide og lysegrønne del af porren i skiver.
- Læg grøntsagerne rundt om kyllingelårene, krydr dem med salt og peber. Smør både kylling og grøntsager med smeltet smør.
- Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i cirka 50 minutter.