Lokalt køkkenLækre ideer til aftensmadOpskrifter

Bagte kyllingelår med kartofler, porrer og gulerødder

Ingredienser

  • 5 kyllingelår
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk grillkrydderi eller kyllingekrydderi
  • 1 spsk olivenolie
  • 1/2 citron
  • 2 gulerødder
  • 4 kartofler
  • 1 porre
  • 2 kviste rosmarin
  • 25 g smør

Fremgangsmåde

  1. Krydder kyllingelårene med salt, peber og presset hvidløg. Gnid dem derefter med grillkrydderi, husk også at krydre under skindet.
  2. Smør lårene med olivenolie og lad dem marinere, hvis du har tid. Placer dem med lidt afstand i en stor bradepande.
  3. Placer en halv citronskive på hvert lår og læg rosmarinblade ovenpå.
  4. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Skær den hvide og lysegrønne del af porren i skiver.
  5. Læg grøntsagerne rundt om kyllingelårene, krydr dem med salt og peber. Smør både kylling og grøntsager med smeltet smør.
  6. Bag i en forvarmet ovn ved 200°C i cirka 50 minutter.