Grønt­sa­gerOpskrifterSa­la­top­skrif­ter

Bagt Grøntsagssalat med Dijon Vinaigrette Er Vores Nye Efterårsfavorit

Denne bagte grøntsagssalat er en farverig og robust ret, der fremhæver de bedste rodfrugter og grønt til køligere vejr: søde kartofler, knoldselleri, rødbeder og grønkål. En enkel vinaigrette binder det hele sammen, og gedeost tilføjer en cremet afslutning. Du kan frit udskifte nogle af rodfrugterne med andre efter eget valg. Butternutsquash, majroe eller gulerødder ville alle være gode alternativer.

Denne bagte grøntsagssalat med Dijon Vinaigrette er enkel at lave, men tilbyder en overraskende kompleks smagsprofil. Søde kartofler, knoldselleri og rødbeder bliver let karameliserede, hvilket fremhæver deres naturlige sødme. Samtidig giver bagningen en sprød overflade på cannellinibønnerne, som giver et dejligt pop, når du bider i dem. Antioxidantrig grønkål tilfører en smule friskhed til denne salat og masseres til den er øm med den sød-sure vinaigrette. Og ristede pekannødder tilføjer en fantastisk knas, der komplementerer den cremede gedeost. Læs videre for vores eksperttips, herunder hvordan du forbereder knoldselleri.

Tips fra EatingWell Testkøkkenet

Her er nøgletipsene, vi lærte, mens vi udviklede og testede denne opskrift i vores testkøkken for at sikre, at den fungerer, smager godt og også er sund for dig!

For at forberede knoldselleri, skær toppen og bunden af. På grund af dens hårde og knudrede hud, er det bedst at fjerne huden fra top til bund med en kniv i stedet for at bruge en grøntsagsskræller. Massér grønkålen for at gøre den øm og hjælpe med at bryde nogle af dens hårde fibre ned. Du kan riste cannellinibønnerne på en separat bageplade, kaste dem med olie og drysse med salt, hvis du ønsker, at de bliver endnu sprødere i ovnen. Tilføj kogt spelt for en mere mættende salat.

Næringsnoter

Søde kartofler, knoldselleri og rødbeder er alle næringsrige rodfrugter, der er fyldt med sygdomsbekæmpende antioxidanter og tarmvenlig fiber. Søde kartofler er også rige på vitamin A for sundt syn, og vitamin C til at støtte dit immunforsvar. Knoldselleri, også kendt som sellerirot, er roden af selleriplanten. Knoldselleri er rig på vitamin K, som er nødvendig for stærke knogler og blodkoagulering. Rødbeder er høje i nitrater, som har vist sig at reducere blodtrykket. Dette, sammen med kalium i alle tre rodgrøntsager, gør dette til en fremragende ret for dem med hypertension. Grønkål er en robust bladgrøntsag, der kan være lidt hård at tygge, når den spises rå. Dette afhjælpes ved at massere dressingen ind i grønkålen for at hjælpe med at blødgøre den op. Grønkål bidrager til antioxidant-, fiber- og vitamin A, K og C-indholdet i denne ret. Det giver også noget knogleopbyggende calcium. Udover at tilføje en ristet tekstur til denne ret, tilføjer pekannødder fiber, planteprotein, antioxidanter, vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer. De rangerer som en af de øverste nødder med det højeste niveau af hjerte-sunde umættede fedtstoffer. De har også det højeste niveau af kulhydrater, hvilket gør dem til en velafbalanceret nød. Gedeost er syrlig og cremet og tilføjer flere næringsstoffer til denne ret, herunder protein og calcium. Det er også rig på vitamin A, som understøtter øjensundhed og immunitet. Gedeost er lavere i natrium end de fleste oste og er et godt alternativ til saltet feta, især hvis du holder øje med dit natriumindtag.

Ingredienser

 6 spsk ekstra jomfru olivenolie, delt

  • 1 tsk malet peber, delt
  • 3 kopper ternede skrællede søde kartofler (1,9 cm; ca. 1 stor)
  • 2 kopper ternede skrællede knoldselleri (1,9 cm; ca. 2 mellemstore)
  • 2 kopper ternede skrællede rødbeder (1,9 cm; ca. 2 store)
  • 1 (425 gram) dåse saltfrie cannellinibønner, skyllede
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 1 spsk Dijon-sennep
  • 2 tsk honning
  • ½ tsk salt, delt
  • 6 kopper hakket stilkfri grønkål (ca. 1 stor bunke)
  • 1 kop pecannøddehalver, groft hakket og ristet

 ½ kop smuldret gedeost (55 gram)Vejledninger Forvarm ovnen til 220°C med riste i øverste tredjedel og nedre tredjedel positioner.

Pisk 2 spsk olie og ½ tsk peber sammen i en stor skål. Tilføj 3 kopper søde kartofler, 2 kopper knoldselleri, 2 kopper rødbeder og 1 (425 gram) dåse cannellinibønner; kast for at belægge. Divider blandingen mellem 2 store kantet bageplader, sprede i et jævnt lag.

Rist indtil grøntsagerne er brunet på steder og bønnerne er sprøde, ca. 30 minutter, roter panderne mellem de øverste og nederste riste halvvejs igennem.

Imens piskes 2 spsk eddike, 1 spsk sennep, 2 tsk honning, ¼ tsk salt og de resterende 4 spsk olie og ½ tsk peber sammen i en lille skål, indtil kombineret.

Placer 6 kopper grønkål i en stor skål; tilføj halvdelen af vinaigretten og massér med rene hænder, indtil grønkålen er lysegrøn og volumen er reduceret med ca. halvdelen. Tilføj de ristede grøntsager, 1 kop ristede pekannødder og de resterende ¼ tsk salt; kast for at kombinere. Overfør til et serveringsfad og dryp med den resterende vinaigrette. Top med ½ kop gedeost.